Är huvudet dumt…

Jag vet att jag skrev att det inte skulle vara massa negativa saker i bloggen, men trots glädjen över Ronjas ankomst, har det ändå hänt något som gör mig ledsen. Igår skulle vi ut o leka med barnen. I barnvagnsförrådet förvarar vi, förutom våra två vagnar, även lite uteleksaker. Så medan Alex hämtade vad han ville ha i leksaksväg, slängde jag ett öga på Emmaljungan. Antingen har vi totalt ignorerat att titta på den, eller så har vi varit blinda. Sen slutet av aug har det hunnit växa MÖGEL i hela sittdelen. Vita och svarta fläckar överallt. Vi trodde, i och med att det är stora hål i marknivå på skjulet, att det var god cirkulation där så att det inte skulle kunna bli en bra tillväxtmiljö för sånt skit. Men fel hade vi. Hela barnvagnen är angripen, och efter några snabba googlingar inser vi att om vi är rädda om våra barn använder vi inte den mer. Även om fläckarna försvinner sitter möglet kvar i tyget, och är det svartmögel är det grovt allergiframkallande. Med tanke på att det är mörka prickar kvar som inte försvann i tvätten, och det luktar mögel, är det ingenting att orda om. Sita erbjöd sig att försöka få bort det, men möglet sitter fortfarande kvar även om fläckarna försvinner, vad jag förstod det som. Eller? Någon som vet.

Ett samtal med Babyproffsen och Emmaljunga gav oss infon att en ny sittdel inkl. suflett kostar 4500 kr. En sprillans ny City Cross kostar 4995. Alltså inget alternativ. Vi har funderat ett tag på kanske Brio Race nu i vinter, med grövre däck som klarar snö. En begagnad alltså. Men så klarar de flesta vagnar Max 15 kg, och jag tror faktiskt J närmar sig den gränsen. Så tänkte vi att vi bara kunde byta ut sufletten på vår fina Emmaljunga. Ja, innan vi upptäckte hur den såg ut.

Känns så ledsamt både då den varit så stabil och bra, jag älskade färgen och vi faktiskt köpte den helt ny för bara 1,5 år sen. Det är ju vårt fel att detta hänt, vi borde insett att det var en för fuktig miljö…

Så nu bor ingen barnvagn där nere. Emmaljungan får vi dessvärre slänga, den vi köpte i Visby får bo här uppe eller i vårt varmförråd på andra sidan området. Så blir det att försöka hitta en begagnad Emmaljunga Scooter (gärna färg forest) eller Brio Race tills/om snön kommer.

Ja, det var det negativa. Vi får se hur vi gör, än så länge är det ju ingen snö och vi har åkpåse som funkar till den svarta, så ingen kris direkt. Om det blir en 3a i framtiden (och det är ett stort OM), får vi leta efter en bättre begagnad vagn då.

Annonser

2 responses

  1. Alla är vi litet aviga ibland. Jag tycker att du varit duktig på att fokusera på bara positiva saker som händer runt dej!!! Ett och annat ”återfall” tillåts ju även för missbrukare – så gå inte ned dej för det här. Det var ju faktiskt rätt jobbigt att se förödelsen kan jag tänka ….
    Kram och fortsätt vara stolt, positiv och glad!

  2. Hej
    har ni kört allt i minst ca 80-90 grader? och kanske med lite klorin eller annat bakteriedödande? Kanske är OK om färgen är lite blekare om fläckarna försvinner?
    Idag fick vi komma hem från BB med sötnosen, känns lite konstigt =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s