Jonathan 10 månader

Idag blir min ”lilla” kille 10 månader. Har svårt att acceptera hur fort dessa månader egentligen har farit fram. Han utvecklas så intensivt i perioder och det är så tydligt varje gång han tagit nästa steg. Han kryper nu helt bekymmersfritt, men föredrar oftast att hasa för att det går snabbare, dock kryper han mer och mer. Ställer sig upp mot allting och börjar bli väldigt stark i sina ben och kan gå lite med gåstolen om man hjälper honom. Pratar gör han massor, dock inte så mycket som vi förstår. ”Mamma” och ”pappa” säger han ibland, och något som låter som ”hej”. Han vet dock precis vem som är ”Alexander” och tittar på storebror, likadant med ”Enya”, då söker han med blicken tills han hittar vår svarta pälstuss.

Häromdagen gungade han för första gången och det gillades! Vi har också nyss varit på bvc på läkarkontroll som gick u.a. Han väger nu 11,3 kg och är 75,5 cm lång. Pincettgreppet kan han och älskar att få pilla med maten själv.

———————–

Alexander utvecklas mycket han också, talet blir mer och mer rent för varje dag känns det som. Sen uttalar han inte alla ord rätt och det är vi medvetna om, dock vet vi att det kommer om vi fortsätter bara uttala rätt utan att rätta honom. Det tror jag verkligen inte på – att det hjälper barnen att vara nedlåtande, ständigt korrigera dem och göra narr av att de säger fel. Det sänker bara självkänslan, och gynnar ingen. Nog om det. Allergiutredningen gav oss inga raka besked, men Alexander är bra i magen nu. Han är i alla fall inte allergisk mot vare sig laktos, mjölkprotein eller gluten. Det vi konstaterat gör honom kass i kistan är om han äter banan, äpple eller päron i för stora mängder. Så det får han i begränsad mängd. Det som oroar mig är att han äter så lite av och till…. ändå försöker vi göra mat som även han tycker om, men inte bara heller. Han måste ju lära sig äta varierat också. BVC är iallafall inte oroliga så då försöker jag låta bli att vara det jag också.

Published with Blogger-droid v1.6.6
Annonser

2 responses

  1. Allt ser ju ut som det ska …. och varför skulle det inte göra det …??? Alla barn äter dåligt av och till – och ingen går under pga det … Bra att ni upptäckt att alltför mycket frukt inte är så bra!

  2. Allt ser ju ut som det ska …. och varför skulle det inte göra det …??? Alla barn äter dåligt av och till – och ingen går under pga det … Bra att ni upptäckt att alltför mycket frukt inte är så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s