Jonathan 9 månader

Idag ”fyller” min minsta kille 9 månader! Helt otroligt att tiden går så fort. Just nu händer det väldigt mycket och han utvecklas varje dag.

Detta kan Jonathan nu:

* krypa, om han har lust, men helst ålar han sig fortfarande, eftersom det går snabbast än så länge
* dra sig upp till stående, även om det är svårt att hålla balansen själv.
* ta sig från liggande – sittande och vice versa
* pratar massor och säger ”da da”, ”pa pa” och något som vi tycker låter som ”titta!” (dida). Göra pruttljud är också himla skoj!
* tycker om att upptäcka och särskilt ELEKTRONIK är ju jätteroligt eftersom man INTE FÅR leka med det och mamma/pappa/annan tar bort en på en gång så fort det upptäcks 😉

Han äter det mesta i matväg som han får äta. Jag försöker att göra egen mat till honom och komma ihåg att lägga undan och koka eller ugnssteka, men ibland blir det burkar, dock mer och mer sällan. Än så länge har han inte reagerat vare sig mot ägg, mjölkprotein, laktos eller gluten vilket naturligtvis känns himla skönt. Han har redan storlek 80 i kläder och jag tippar på en vikt runt 11,5 kg cirka.

Sömnen är just nu lite hattig. Han är inne i en period då han kan somna vid 19-20 tiden och sedan vaknar han oftast efter 1-2 timmar och vill inte somna om, utan brukar oftast behövas sövas om i 1-2 timmar… lite jobbigt för oss förstås, det är ju rätt skönt med de där 2-3 timmarna egentid på kvällarna. Men vi vet ju bägge två att det är för en begränsad period och att alla barn går igenom såna här perioder.

Pojkarna leker mer och mer varandra, Alexander kan fortfarande bli lite väl ”på” ibland men han lyssnar oftast på oss och de börjar kunna samspela mer och mer. Dessutom finns det ingen som kan få Jonathan till sånt asgarv som hans storebror!

Innan vi vet ordet av är det 19e april och dags att fira Jonathans första födelsedag….

Annonser

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s